top of page

Sectie Kemedie

Deze sectie stelt zich ten doel op gezette tijden toneel, in welke vorm dan ook, te verzorgen binnen de gemeenschap.

De spelers proberen jaarlijks een toneelstuk, in het dialect, op de planken te brengen. De sectie werd vlak na het 25-jarig jubileum van Grueles gevormd en bestaat uit ruim 20 leden, op dit moment voornamelijk vrouwen. Mannen zijn dus nog van harte welkom. Francesca Vermazen en Saskia Reintjens nemen afwisselend de regie voor hun rekening.

 

Vanaf de oprichting verzorgde de sectie Kemedie meerdere toneelstukken, waaronder: ‘Heb ste al ‘ns mêt ‘m gedejld?’ en ‘ ‘n Zach pryske’. Beide ‘kemedies’ zijn op dvd verschenen. In 2010 werd onder regie van Hans Mulder de productie ‘Herriemenie’ opgevoerd, in samenwerking met de Koninklijke Harmonie van Gronsveld. Deze productie stond in het teken van het 175-jarig bestaan van die harmonie. En meer recente stukken, zoals 'De Riékshiérlikhèid' (2014) en 'De Sjmôkkelerre' (2015) en 'Noé zién v'r 't Haasje' (2017),opgevoerd in het prachtige decor van Kasteel Rijckholt.

Nieuws sectie Kemedie

Habsjaar 2.jpg

Geniet opnieuw van Habsjaar

Een jaar geleden speelde de sectie Kemedie onder regie van Peter Noten vier maal de voorstelling 'Habsjaar', gebaseerd op 'a Christmas Carol' van Dickens. Met Kerstmis 2020 kunt u opnieuw genieten van deze prachtige 'kemedie', maar dan 'op het scherm'. Klik op de link en geniet van 'Habsjaar'!

 

https://youtu.be/i8q5J_XZ3ik

Door het afsluiten van een abonnement op ons tijdschrift steunt u de activiteiten van Grueles, óók toekomstige Kemedies. Vrije giften zijn altijd welkom. Kijk op www.grueles.org voor alle informatie over Grueles.

bottom of page