top of page

Sectie Streekmuseum

De sectie Streekmuseum verzamelt en restaureert oude gebruiksvoorwerpen, in het bijzonder voorwerpen die betrekking hebben op de (eertijds) voornaamste middelen van bestaan in Gronsveld en Rijckholt: landbouw, veeteelt, fruitteelt en schrijnwerkerij. De collectie bestaat voor een groot gedeelte uit schenkingen van inwoners van Gronsveld en Rijckholt. De sectie beschikt over een opslag- en een bescheiden tentoonstellingsruimte en heeft een volledig in oude stijl geoutilleerde werkplaats waar voorwerpen hersteld en gerestaureerd worden. De oude, volledig functionerende veilingklok (met toebehoren), de apotheek van Dubois uit Eijsden en de gerestaureerde pianola van de familie Reintjens zijn slechts enkele pronkstukken uit de collectie. 

Bezoek het Streekmuseum van Grueles

Ons Streekmuseum is op afspraak te bezoeken. Het betreft dan een begeleide rondleiding. Neem voor het maken van een afspraak contact op met Danny Husson (06-53241806) of Habbo Veldman(06-36061576). De entreeprijs voor volwassenen bedraagt €5,00 per persoon. 

 

Streek(o)theek

De stichting Grueles heeft in de loop der jaren heel wat spullen verzameld. Er bestaat ook de mogelijkheid om voorwerpen uit onze collectie te lenen voor markten, landdagen, toneelstukken, films, spreekbeurten etc. De voorwerpen die voor uitleen in aanmerking komen, kunnen na registratie voor een korte periode worden geleend. Bij grotere hoeveelheden wordt een vergoeding gevraagd voor het uit- en inruimen van de voorwerpen. Voor het transport heen en terug naar het museum dient zelf gezorgd te worden.

 
Waar te vinden?

Ons museum is te vinden aan de Kampweg 37, 6247 AR in Gronsveld (zie kaartje hieronder). Komend vanaf Maastricht via de A2 neemt u afrit 56,

Gronsveld/St. Geertruid. Aan het einde van de afrit slaat u op het viaduct links af, bij de rotonde rechts afslaan, u rijdt Gronsveld binnen. Houdt daarna bij de splitsing links aan (Kampweg) en ga de eerste straat links, richting sporthal " 't Vroendel".  U kunt parkeren op de parkeerplaats van sporthal “ ’t Vroendel ”.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking voor de sectie Streekmuseum? Wij zijn te bereiken via de contactpagina, of via bovenstaande telefoonnummers.

 

 

Nieuws sectie Streekmuseum

bottom of page