top of page
  • Foto van schrijverMaarten Heijnen

Streekmuseum Grueles geopend!

Aan de rand van het Savelsbos, nabij de Kampweg, ligt het Streekmuseum van heemkundevereniging Grueles. In dat Streekmuseum is het leven in Gronsveld van zo’n 100 jaar geleden vastgelegd. Te denken valt aan de fruitteelt en de veilingen, de meubel- en timmerbedrijven, het boerenleven, de kerk, de school, de slager en de bakker. Ook de oude apotheek van Dubois, die door Grueles in oude glorie werd hersteld en tot in detail werd ingericht, is te bezichtigen.


Voor ouderen zullen de werktuigen, machines en voorwerpen, die thematisch en overzichtelijk zijn tentoongesteld, kostbare herinneringen aan vroeger tijden oproepen; voor jongeren is het een leuke, leerzame en mooie plek om meer te weten te komen over die tijden van weleer.


Het Streekmuseum ligt in de schitterende omgeving van onze Hoéswej (de huisweide, zoals die vroeger bij veel boerderijen te vinden was) met o.a. een fruitboomgaard, een weiland en een moestuin met ‘vergeten’ groenten. Een schitterend stukje Gronsveld! Maak vandaag nog een afspraak om het Streekmuseum van Grueles te bezoeken (bel 06-53241806). Parkeren kan gratis bij Sporthal ’t Vroendel aan de Keerderweg. We verwelkomen u graag!

Tarieven:


Volwassenen € 5,00

13 t/m 17 jaar € 3,00

6 t/m 12 jaar € 2,00

0 t/m 5 jaar gratis

Groepskorting vanaf 10 personen 10%

159 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page