top of page
  • Foto van schrijverMaarten Heijnen

Grueles doet mee aan NL DoetOp vrijdag 28 mei is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 17e keer NLdoet. Ook Grueles doet mee. We gaan een groendak aanleggen op de opslagcontainers in onze Hoéswej. De voorbereidingen zijn al getroffen. Er moet alleen nog aarde op het dak verspreid worden en dan kunnen de plantjes erop. Het is een groot dak en vele handen maken echt licht werk.Wilt u Grueles met deze klus helpen? Kom dan op vrijdag 28 mei naar onze locatie aan de Kampweg 37B te Gronsveld. Er wordt gestart om 13:00 uur.

Iedereen is welkom. Mensen die bij Grueles in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl of bij een van de vrijwilligers van Grueles.


Belangeloos

NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen. Daarnaast ziet het Oranje Fonds NLdoet als een ode aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de Nederlandse samenleving. Zij maken het verschil in ons land.


Veilig

Uiteraard is het deze editie extra belangrijk dat NLdoet op een veilige manier plaatsvindt. Zolang zowel klusorganisaties als vrijwilligers zich aan alle voorschriften houden zijn er gelukkig genoeg activiteiten die veilig op 1,5 meter plaats kunnen vinden. Het Oranje Fonds heeft daarnaast enkele maatregelen ingevoerd die het voor organisaties makkelijker maken veilig een klus te organiseren, zoals een extra bijdrage voor de aanschaf van beschermende materialen.


Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.


Voor meer informatie over deze klus:

Stichting Grueles

Contactpersoon: Hub. Reumers Tel. 06-53741482

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page